Mietitkö miten nettibingoa pelataan? Minäpä kerron. Vanhan ajan bingohallibingosta nettibingo ei eroa juurikaan säännöiltään. Tosin moni hallibingon pelaaja on varmasti tottunut pelaamaan bingoa 25 ruutuisella pelikupongilla ja saattaa hämmästyä, että nettibingossa on tarjolla myös toisenlaisia pelikuponkeja.

Esittelen seuraavaksi kaksi yleisintä nettibingo pelin muotoa, 75 pallon bingon sekä 90 pallon bingon. Näiden lisäksi on olemassa myös esimerkiksi erilaisia kuviobingoja, joissa kuponkina normaalisti käytetään tuota monelle tuttua 5 x 5 -ruudukkoa, mutta tavoitteena on saada osumilla ruudukolle aikaan joku tietty ennalta määrätty kuvio. Kuviobingoihin kuitenkin yleensä löytyy erilliset ohjeet niitä tarjoavilta nettibingo -sivustoilta. Mutta nyt näiden yleisimpien nettibingo muotojen pariin.

 

75 pallon bingo

75 pallon bingon nimi tulee siitä, että pelissä arvotaan kaiken kaikkiaan 75 palloa, mikäli kukaan ei ennen sitä saa kupongilleen niin sanottua täyskättä, eli osumaa jokaiseen kupongista löytyvään numeroon. Tämä bingon muoto on varmasti meille suomalaisille bingon pelaajille tutuin jo ennestään. Pelissä käytetään 25 ruutuista (5x5) ruudukkoa, johon pelaajan tavoitteena on kerätä viiden suoria määrätty määrä pysty- ja vaakasuoraan sekä vinottain.

Nettibingossa tietokone arpoo pelaajalle valmiiksi numerot kupongeille, joista pelaaja saa itse valita mitä kuponkeja haluaa pelaamassaan pelissä käyttää. Siltä osin ruudukon täyttämisen suhteen bingosivustojen bingoissa löytyy eroja, että joillakin sivustoilla kaikki 25 ruutua täytetään numeroilla, kun taas joillakin sivustoilla ruudukon keskimmäinen ruutu jätetään tyhjäksi. Mikäli ruutu on tyhjä, tarkoittaa se käytännössä pelaajalle yhtä valmista osumaa kupongilla.

75 pallon bingossa ensimmäisellä kierroksella siis luonnollisesti pyritään olemaan se pelaaja, joka ensimmäisenä saa pelikupongilleen yhden viiden suoran joko, pystyyn, vaakaan tai vinottain. Toisella kierroksella pyritään jälleen samaan samaan kuponkiin toinen viiden suora, jolloin kierroksen päättyessä kierroksen voittajalla tulee olla kaksi viiden suoraa kupongillaan. Kolmannella kierroksella viiden suoria tulee olla kolme ja näin peli etenee, kunnes viides kierros on lopussa ja pelin "täyskäden" voittaa pelaaja, joka saa ensimmäiseksi yhden pelikupongeistaan täyteen osumia tai kaikki 75 palloa on arvottu. Nettibingossa jokaisen kierroksen voittaja voittaa ennalta ilmoitetun rahasumman.

 

90 pallon bingo

Tämänkin bingopelin nimi johtaa siitä, että pelissä arvotaan korkeintaan 90 palloa, mikäli täyskättä ei pelaajilta löydy. Tämä bingon pelimuoto ei ole vielä Suomessa noussut niin suureen suosioon, kuin esimerkiksi Englannissa tai Australiassa, jossa tämä on suosituin bingopelin muoto. Kyseisissä maissa tämä peli tunnetaan myös nimeltä Housie.

Tässä pelissä pelaajalla on käytössään ruudukko, jossa on kolme yhdeksän ruudun riviä. Jokaiselle riville automaatti arpoo viiteen ruutuun numerot ja jättää 4 ruutua tyhjäksi.

90 pallon bingossa ensimmäisellä kierroksella pelaajan tarkoitus on kerätä osumat jonkun rivin viiteen numeroon pelikupongilleen. Seuraavalla kierroksella taas toiselle riville, jolloin voittajalla on kupongillaan osumat kupongin kahdella rivillä. Kolmannella kierroksella luonnollisesti haetaan tässäkin pelissä "täyskättä", eli voittajalla osumat löytyvät kupongin jokaisesta numerosta.


Nettibingon pelaaminen on siis erittäin helppoa ja yksin kertaista! Kokeile sinäkin!